Werkingsprincipe

U wilt gasloos verwarmen?

 

Wilt u uw woning of bedrijf verduurzamen en afstappen van het gebruik van gas? Black Sun Heating kan u adviseren over de mogelijkheden en helpen bij gasloos wonen. U kunt bijvoorbeeld prettig wonen zonder gas met de infrarood verwarming van Black Sun Heating.

 

Black Sun Heating staat voor een duurzame en gezonde verwarming. Waar een radiatorsysteem de lucht verwarmt werkt een infraroodverwarming als de zon: verwarming van massa zoals mensen, dieren, muren en voorwerpen. Deze geven vervolgens geleidelijk warmte af. Stel u eens voor, u staat op de skipiste in de verse sneeuw. Dat betekent dat het rond het vriespunt is, maar omdat u direct aangestraald wordt door de zon heeft u het toch behaaglijk. 

 

Werkingsprincipe

 

In feite straalt elk materiaal dat warmer is dan de omgevingstemperatuur een warmte uit. Deze warmte noemen we lange golf infrarood. Kachels, de zon en levende wezens zijn allemaal warmtebronnen die infrarood afgeven. Het is daarom ook een heel natuurlijk verschijnsel.

 

Black Sun Heating stralingspanelen zijn gecatalogiseerd als "zwarte stralers” en werken op basis van infrarood met lange thermische golven.

 

Ze produceren infrarood warmtegolven zoals de zon dit al miljarden jaren doet. Infrarood golven maken deel uit van het natuurlijke spectrum van de zon, onder de rode kleur van het spectrum van het zonlicht, zonder ultraviolette (UV) golven die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Infrarood met lange thermische golven is een vorm van zachte zonne-energie die de mens niet met het blote oog kan waarnemen vanwege de lengte van zijn golven. In onze panelen wordt dit bereikt door een hoge temperatuur te bekomen van de stralingsplaat die unidirectioneel wordt overgebracht naar de te verwarmen materie die deze golven absorbeert. Dit proces is onafhankelijk van de luchttemperatuur van de omgeving.

 

Black Sun Heating infrarood panelen werken precies zoals de zon, de laatste verwarmt de lucht niet, maar verwarmt het materiaal dat op zijn beurt langzaam de opgeslagen warmte afgeeft en hierdoor indirect de lucht verwarmt.

 

Voorbeelden

 

In een warme zomer is het 's nachts warm en is het moeilijk om in slaap te vallen, omdat het materiaal de warmte van de zon die ze gedurende de dag heeft opgeslagen dan terug uitstraalt.


Tijdens het skiën, dankzij de zon, hebben wij het warm en skiën we in een t-shirt terwijl het vriest. Dit omdat de zon de materie die we zijn overvloedig verwarmt.


Op een warme zomerdag is het zand op het strand warm. We kunnen er blootvoets niet op lopen omdat dit zand veel warmer is dan de hete lucht zelf.

  

Op 10 kilometer hoogte (dus dichter bij de zon), biedt de lucht geen weerstand tegen infraroodstraling, terwijl het daar ongeveer -50 ° C is.

Op hetzelfde moment op aarde verwarmt de zon de materie, die op zijn beurt de lucht verwarmt tot bijvoorbeeld 20 ° C.

 

Hetzelfde bereikt u met de infraroodpanelen van Black Sun Heating. De straling verwarmt wat het aan materie aanstraalt en de lucht wordt indirect opgewarmd door de objecten. De muren, het plafond, het meubilair en de levende organismen absorberen de warmte en geven dit vervolgens weer af. Omdat we zelf materiaal zijn betekent dit dat, zodra het paneel begint op te warmen en warmte afgeeft, we de warmte voelen. Er is dus geen reden om te wachten tot de lucht opgewarmd is voordat we de comfortabele warmte voelen. Net als de winterzon ons verwarmt als het vriest. Het gevoel is veel aangenamer dan bij een conventionele verwarming omdat het niet beklemmend aanvoelt. Integendeel, we voelen een zachte en omhullende warmte op de huid. Het is een veel aangenamere en comfortabelere warmte.

 

Black Sun Heating brengt de warmte van de zon bij u thuis.