Werking

De evolutie van

infraroodverwarming

 

"CO2 neutraal, wij regelen het allemaal."

Toekomst in Nederland! (Europa)

 

Wonen zonder gas

 

Blacksun verwarmingspanelen.

 

Wilt u uw woning verduurzamen en afstappen van het gebruik van gas? Black Sun kan u adviseren over de mogelijkheden en helpen bij gasloos wonen. U kunt bijvoorbeeld prettig wonen zonder gas met de infrarood verwarming van Black Sun.

 

Black Sun staat voor een duurzame en gezonde verwarming. Waar een radiatorsysteem de lucht verwarmt werkt een infraroodverwarming als de zon: verwarming van massa zoals mensen, dieren, muren en voorwerpen, die vervolgens geleidelijk deze warmte afgeven, denk bijvoorbeeld aan de skipiste...u staat in de verse sneeuw, en deze blijft liggen, dat betekend dat het rond het vriespunt is, omdat u direct aangestraald wordt door de zon heeft u het toch behaaglijk. 

 

Werkingsprincipe

 

In feite straalt elk materiaal dat warmer is dan de omgevingstemperatuur, een warmte genaamd " infrarood ". Kachels, de zon, levende wezens, enz. , zijn allemaal warmtebronnen die infraroodstraling produceren.

 

Het is daarom ook een heel natuurlijk verschijnsel.

 

Black Sun stralingspanelen zijn gecatalogiseerd als " zwarte stralers” en werken op basis van infrarood met lange thermische golven.

 

Ze produceren infrarood warmtegolven zoals de zon dit al miljarden jaren doet. Infrarood golven maken deel uit van het natuurlijke spectrum van de zon, onder de rode kleur van het spectrum van het zonlicht, zonder ultraviolette (UV) golven die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Infrarood met lange thermische golven is een vorm van zachte zonne-energie die de mens niet met het blote oog kan waarnemen vanwege de lengte van zijn golven. In onze panelen wordt dit bereikt door een hoge temperatuur te bekomen van de stralingsplaat die unidirectioneel wordt overgebracht naar de te verwarmen materie die deze golven absorbeert. Dit proces is onafhankelijk van de luchttemperatuur van de omgeving.

 

Black Sun infrarood stralingspanelen werken precies zoals de zon, de laatste verwarmt de lucht niet, maar verwarmt het materiaal dat op zijn beurt langzaam de opgehoopte warmte afgeeft en hierdoor indirect de lucht verwarmt.

 

Voorbeelden :

 

In de zomer, wanneer de zon niet schijnt, is het 's nachts warm en is het moeilijk in slaap te vallen, omdat het materiaal de warmte van de zon die ze gedurende de dag heeft opgeslagen dan terug uitstraalt. Tijdens het skiën, dankzij de zon, hebben wij het warm en skiën we in een T-shirt terwijl het vriest. Dit omdat de zon de materie die we zijn overvloedig verwarmt. Op een warme zomerdag is aan het strand het zand warm, we kunnen er blootsvoet niet op lopen omdat dit materiaal veel warm is dan de hete lucht zelf.

 

 

Op 10 kilometer hoogte (dus dichter bij de zon), biedt de lucht geen weerstand tegen infraroodstraling, terwijl het daar ongeveer -50 ° C is.

Op hetzelfde moment op aarde verwarmt de zon de materie, die op zijn beurt de lucht verwarmt tot bijvoorbeeld 20 ° C.

 

Het hetzelfde bereikt u met de infraroodpanelen van Black Sun Heating. De straling verwarmt wat het aan materie aanstraalt en de lucht wordt indirect opgewarmd door de objecten. De muren, het plafond, het meubilair en de levende dingen absorberen de warmte en geven dit vervolgens weer af. Omdat we zelf materiaal zijn, betekent dit dat zodra het paneel begint op te warmen en te stralen, we de warmte voelen, dus er is geen reden om te wachten tot de lucht opgewarmd is voordat we de comfortabele warmte voelen. Net als de winterzon ons verwarmt als het vriest. Het gevoel is veel aangenamer dan bij een conventionele verwarming omdat het niet beklemmend aanvoelt. Integendeel, we voelen een zachte en omhullende warmte op de huid. Het is een veel aangenamere en comfortabelere warmte.

 

Black Sun brengt de warmte van de zon bij u thuis.

Copyright © Blacksun Nederland 2018